Vložil: | Lojzinkaa |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 11 |
|
|
Použité suroviny receptu Americké jedinečné dršťky:
900 g masitých drštěk (z druhého žaludku se jménem Honeycomb tripe, které jsou masitější a měkkší) očištěných a připravených k vaření
| voda+mléko
| 4 lžíce másla
| 1 velká cibule najemno posekaná
| 60 g solené uzené slaniny/špeku
| 3 stroužky česneku, posekané
| 1 bobkový list
| 340 g rajčat, oloupaných a vymačkaných a posekaných
| 2 zelené papriky, bez semínek a žáber nakrájené na proužky
| hovězí vývarová kostka a voda
| sůl a pepř podle chuti
| Kreolské koření¨ z Labužníka odle chuti
Postup přípravy receptu Americké jedinečné dršťky:
Posekat slaninu a namočit ji na 1 hodinu do vody.
Vložit dršťky do vody s mlékem tak, aby byly potopené a špetkou soli. Nechat je v odležet po 1 hodinu. Slít je a pokrájet na dlouhé tenké proužky.
Rozehřát 4 lžíce másla a osmažit na něm cibuli. Přidat slitou slaninu, česnek, bobkový list a po několika minutách smažení přidat rajčata, papriky a dršťky. Osolit, opepřit podle chuti a přichutit kreolským kořením.
Přikrýt a pomalínku dusit asi 1 1/4 hodiny. Sem tam zamíchat a podlít trochou vývaru.
Fotky receptu Americké jedinečné dršťky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!