Postup přípravy receptu Americké pikantní okurky:
Ve velké míse smíchat okurky, pfeferonky, česnek, křen, cibuli, hořčičná semínka a semínka koriandru, pepře, bobkové listy a listí ze stromu. Vše dobře promíchat a nacpat do čtyřlitrového kameninového hrnce, nebo lahve se širokým otvorem.
Ve džbáně smíchat 4 l vody se solí, a míchat až se sůl rozpustí. Přidat ocet.
Přikrýt směs okurek malým talířkem a na něj položit umytý kámen, nebo něco těžkého. Přilít dostatečně nálevu tak, aby překrýval okurky o 5cm. Přikrýt vše čistou utěrkou a nechat stát při pokojové teplotě po 4-7dní. Dávat pozor, aby okurky byly stále ponořené. Každý 1-2 dny sebrat povrchní šum.
Okurky jsou hotové, když jejich venkovní barva je přibližně stejná jako vnitřní. Vydrží přikryté v chladničce po 1 měsíc, ale začnou měknout, aniž by jste přidali dostatečné množství listí.
Chcete-li osvěžit chuť nálevu, tak vše přecedit, vyhodit koření, přidat nové, svařit nálev a nechat ho vychlanout. Naskládat okurky a zeleninu zpět do lahvě a zalít je novým nálevem.