1 ananas
| 100 ml bílého rumu
| 200 g cukru
| 1 lžíce citronové štˇávy
| špetka skořice
| 1 bílek
| 120 g cukru
| trochu malin(na zdobu)
Postup přípravy receptu Ananas s bezé:
1. Ananas oloupeme, zbavíme dřevnatého středu, nakrájíme na plátky a pokapeme rumem. Mandle nasucho opražíme. Cukr, lžičku citronové štávy a skořici dozlatova zkaramelizujeme. Vmícháme mandle. Vše rozprostřeme na vymazaný plech a necháme vychladnout. Z karamelu vybereme několik mandlí a odložíme stranou, zbylý karamel naplníme do plastikového sáčku a rozmačkáme válečkem na nudle.
2. Troubu předehřejeme na 150 °C. Bílek ušleháme s citronovou šťávou, postupně přisypáváme cukr a vmícháváme mandle s karamelem. Plátky ananasu poklademe na plech a přidáme kopečky pěny. Pečeme asi 20 min. dozlatova. Ozdobíme mandlemi a malinami.
Fotky receptu Ananas s bezé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!