Postup přípravy receptu Ananasová buchta s čokoládovou polevou z mikrovlnky:
Polovinu hery (zhruba 130 g) dáme do misky vhodné do mirkovlnky, necháme roztoupit (nejnižší ohřev) nebo heru necháme změknout při pokojové teplotě, pokud máme čas, poté k roztopené heře přidáme vejce, cukr, mouku, klasický malý kelímek bílého jogurtu a kypřící prášek do pečiva, vše promícháme, ručně nebo šlehačem, pokud je těsto příliš husté, přidáme mléko, nádobu vhodnou do mikrovlné trouby - nejlépe skleněnou nízkou kulatou vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou, poté do ní vlijeme těsto, dále těsto posypeme na drobné kostičky nakrájeným ananasem a dáme do mikrovlnky, nastavíme na nejvyšší ohřev a "pečeme" zhruba 11 minut, poté mikrovlnku ještě nejméně pět až sedm minut neotvíráme, těsto musíme nechat "dojít", čokoládovou polevu uděláme nejlépe tak, že čokoládu (mléčnou, hořkou...) nalámeme a dáme do trouby nastavené na 50 nebo 60 stupňů (rozpustí se zhruba do půl hodiny), případně rozpustíme ve vodní lázni, poté naneseme na buchtu a dáme ztuhnout do lednice. Ananas jsem použila čerstvý, ne kompotovaný. Místo hery můžeme použít také půl hrnku oleje. Opravdu výborné a snadné!