Postup přípravy receptu Ananasová zmrzlinová bomba:
Ananas rozčtvrtíme po délce. Dužinu vykrojíme ze slupky, vyřízneme ze středu košťál a pokrájíme na kostičky. Krátce blanšírujeme a necháme okapat.
Asi 2 lžíce ananasových kostiček si dáme stranou, zbytek rozmixujeme v mixéru. Bílky ušleháme dotuha a po lžících do nich opatrně zapracujeme 150g cukru. Šlehačem ušleháme dotuha 250g dobře vychlazené smetany a smícháme se sněhem z bílků.
Nakonec vše opatrně vmícháme do ananasového pyré. Zbylé kousky ananasu vsypeme do ananasové šlehačkové hmoty a směsí naplníme zmrzlinovou formu o obsahu cca 1,5 - 2 litry. Mrazíme zhruba 12 hodin.
Zbylou smetanu při mírné teplotě ohřejme za stálého míchání, rozlámeme do ní čokoládu a rozpustíme. Šlehačku dáme přes noc do chladničky a následující den ušleháme dotuha.
Formu ponoříme nakrátko do horké vody, vyklopíme na podnos, potřeme čokoládovou smetanou a znovu dáme na 3 hodiny zmrazit. Nakonec necháme trochu roztáté posypeme kokosem.