Vložil: | Delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Krém s třešněmi, čokoládou a mandlovým likérem:
450 g třešní
| 30 g moučkového cukru
| 2 lžíce mandlového likéru (například Amaretto)
| 300 ml smetany ke šlehání
| 100 g křupavých sušenek (Derby, Esíčka), rozlámaných na větší kousky
| 30 g obyčejné čokolády, nahrubo nastrouhané
Postup přípravy receptu Krém s třešněmi, čokoládou a mandlovým likérem:
1. Dejte si stranou čtyři až šest pěkných třešní i se stopkami. Zbytek odpeckujte a smíchejte s cukrem a likérem. Zakryjte a nechte aspoň dvě hodiny macerovat v chladničce.
2. Těsně před podáváním lehce našlehejte smetanu a přidejte do ní sušenky. Do čtyř velkých anebo šesti menších sklenic rozdělte asi třetinu naložených třešní a přelijte je trochou šťávy, která v míse zůstala.
3. Třešně zakryjte asi polovinou smetany se sušenkami a pokračujte polovinou nastrouhané čokolády. Vrstvy opakujte, dokud nespotřebujete všechny třešně, krém a většinu čokolády. Na závěr ozdobte každou sklenici celými třešněmi a posypte zbylou čokoládou.
Fotky receptu Krém s třešněmi, čokoládou a mandlovým likérem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!