Použité suroviny receptu Ananasové řezy se šlehačkou:
6 vajec
| 240 g cukru krupice
| 180 g polohrubé mouky
| 6 polévkových lžic studené vody
| 1 velká plechovka ananasového kompotu
| 3 žloutky
| 3 lžíce polohrubé mouky
| 2 balíčky šlehačky v prášku
| na potření marmeláda
| 250 g másla
| podle chuti moučkový cukr
| 250 ml mléka (na šlehačku)
Postup přípravy receptu Ananasové řezy se šlehačkou:
6 žloutků ušleháme s vodou a cukrem, pak přidáme 180 g polohrubé mouky a sníh ze 6 bílků. Upečeme piškot na velkém plechu. Když piškot vychladne, potřeme ho marmeládou. Mezitím si připravíme krém. Uvaříme kašičku ze 1/4 l šťávy z ananasového kompotu (pokud je jí méně, dolijeme vodou), 3 žloutků a 3 lžic polohrubé mouky. Po vychladnutí kaši ušleháme s jedním máslem a moučkovým cukrem na hladký krém. Do něho nadrobno nakrájíme ananas. Tento ovocný krém natřeme na piškot a dozdobíme šlehačkou. Tu uděláme podle návodu na sáčku (záleží na značce, já mám vyzkoušenou šlehačku v prášku Dr. Oetker). Pokud budeme řezy hned podávat, lze použít i klasickou šlehačku se ztužovačem.
Fotky receptu Ananasové řezy se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!