Postup přípravy receptu Ananasovo-nektarinková marmeláda:
Z ananasu odřízneme vršek, plod rozkrojíme na čtyři díly a dřevnatý střed podélně vyřízneme. Ananas oloupeme, dužínu nakrájíme na kostičky a odvážíme 700 g. Nektarinky omyjeme a necháme okapat. Rozkrojíme je, vypeckujeme, jednotlivé poloviny rozkrájíme na malé kousky a odvážíme 300 g.
Ovoce spolu s kyselinou citronovou smícháme v hrnci s želírovacím cukrem tak, aby vznikla homogenní hmota. -Tuto směs přivedeme za stálého míchání na prudkém plameni k varu, necháme minimálně 3 minuty vařit a nepřestáváme míchat. Poté hrnec stáhneme z ohně.
Z povrchu sebereme pěnu a marmeládou ihned naplníme čisté skleničky až po okraj. Skleničky uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a necháme asi 5 minut na víčku stát.