Postup přípravy receptu Ananasový koláč:
Troubu předehřejeme na 240 °C, ostrým nožem seřízneme vrchní část ananasu s listy a plátek silný asi 2,5 cm na opačném konci. Ananas postavíme na prkénko, okrájíme z něj slupku a po délce rozpůlíme. Vykrojíme střed a každou polovinu nakrájíme napříč na plátky. Plátky ananasu rozložíme do velké zapékací misky a posypeme rozinkami. Pokapeme polovinou javorového sirupu a polovinou rumu. Pečeme v předehřáté troubě 5 minut. Smícháme v misce zbývající javorový sirup a rum, žloutek, kukuřičný škrob, vanilkovou příchuť a zázvor. Z bílků ušleháme sníh a 2 lžíce sněhu opatrně vmícháme do hmoty se žloutkem. Potom všechnu hmotu se žloutkem vmícháme do sněhu z bílků. Vzniklou hmotu naneseme na horký ananas, povrch posypeme cukrem a ananasový koláč vrátíme na 5 minut do trouby.