Postup přípravy receptu Ančin rychlý moučník slavnostního rázu:
Těsto: Šlehačem zpracujeme vejce a cukr, přidám pomalu olej, jogurt, přimícháme mouku a jemně vmícháme prášek do pečiva. Vymažeme velký plech a vysypeme ho kokosem. Opatrně vlijeme těsto a v troubě mírně předehřáté pečeme při 160 °C do krásného zazlátnutí povrchu.
Krém:
Než upečené těsto vychladne, připravíme si krém. Šlehačku ušleháme s cukrem a stužovačem a poté vmícháme a šlehačem opatrně všleháme pomazánkové máslo. Pro chuť můžeme přimíchat nastrouhanou čokoládu nebo 2 lžíce nutely. Vše necháme vychladnout.
Na upečené těsto namažeme jemně nutelu či ovocný džem, položíme nakrájený banán či jiné ovoce a pokryjeme krémem (velým obsahem, bude ho větší vrstva), na povrch nasypeme dle chuti nastrouhané ořechy, kakao, čokoládu nebo proložíme celý povrch ovocem. Vypadá to hezky a chutná ještě lépe. Je to slavnostní a dlouho to netrvá.