Postup přípravy receptu Andaluský biftek:
Bifteky naklepejte, urovnejte do původního tvaru, osolte, posypte pepřem, potřete olejem, obalte slaninou, zajistěte párátkem a nechte chvíli rozležet. Lilek oloupejte, nakrájejte na hranolky, posypte solí a nechte "vypotit". Pak ho opláchněte vodou a osušte. Pórek nakrájejte na nudličky. Smíchejte rýži se solí, pepřem, citronovou št´ávou a nasekanou pertželkou. Z rajčat seřízněte vršky, dužinu vydlabejte, naplňte rýží a zapečte v troubě asi 10 minut. V pánvi na oleji orestujte pórek s lilkem, přidejte nakrájenou šunku a nechte na teplém místě. Bifteky upečte na olejem potřené pánvi zprudka z obou stran, volněji dopečte a vyndejte. Do výpeku přidejte máslo, kečup, cayenský pepř a krátce prohřejte. Na talíře rozdělte rajčata, lilek a bifteky. Maso přelijte omáčkou.