Použité suroviny receptu Anglický angreštový koláč:
1 kg angreštu
| 10 dkg pískového cukru
| 20 dkg hladké mouky
| 2 dcl dmáslí nebo mléka
| 150 g margarínu
| 6 kostek třtinového cukru
| prášek do pečiva
| sůl
Postup přípravy receptu Anglický angreštový koláč:
Do široké kameninové mísy na pečení nasypeme angrešt a dobře zasypeme pískovým cukrem. V mixéru si připravíme těsto z hladké mouky, prášku do pečiva, špetky soli a měkkého margarínu. Vše vypracujeme na drobivou směs, která má připomínat strouhanku. Přilijeme podmáslí a vše znovu dobře promícháme, až vznikne hladké trochu lepivé těsto. Necháme alespoň na půl hodiny odpočinout na chladném místě. Z odpočinutého těsta pak lžící tvoříme na angreštu kopečky. Vše posypeme nadrobeným třtinovým cukrem a pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 25-30 minut.
Fotky receptu Anglický angreštový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!