2 ks vejce
| 30 g kakaa
| 50 g másla
| špetka soli
| 1/2 ks kypřícího prášku
| 180 g cukru
| 100 ml mléka
| 120 g polohrubé mouky
| tuk a mouka na formu
| Rumová šlehačka:
| 1/2 litru šlehačky
| 50 ml rumu
| 3 lžíce cukru
Postup přípravy receptu Anita řezy :
Den předem si připravíme šlehačku. Cukr necháme v nádobě na mírném ohni roztavit do zlatova a potom vmícháme horkou smetanu ke šlehání. Za stálého míchání zahříváme tak dlouho, až se karamel rozpustí. Odstavíme, vmícháme rum a necháme do druhého dne v lednici.
Na piškot utřeme máslo se žloutky, přidáme cukr a kakao, po lžičkách vmícháme vlažné mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec sníh
z bílků mírně osolený. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou poprášený plech. Vychlazenou karamelovou smetanu z předešlého dne ušleháme a potřeme jí upečený a vychladlý moučník. Krájíme na kostky.
Fotky receptu Anita řezy :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!