Postup přípravy receptu Antonínův kuřecí špíz:
Do misky nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme 1 lžíci hořčice, 1 lžíci kečupu, 1 lžičku soli a 3 lžičky směsi koření „Koření od Antonína“. Vše promícháme až se nám vytvoří hustá kašička a pak do ní dáme nakrájené kuřecí maso.
Maso jsme nakrájeli na větší kousky tak, aby nám vyšly 3 na jednu porci. Maso v marinádě necháme alespoň 1 hodinu, nejlépe přes noc. Namarinovaný kousek masa zabalíme do plátku slaniny a napíchneme na špíz nebo špejli v místě konce slaniny, aby se nám nerozbalovala. Na každý špíz 3 kousky.
Grilujeme asi 4-5 minut z každé strany a podáváme s pečivem, saláty, brambory a studenými omáčkami.