6 telecích ledvinek (asi 750 g) rozříznutých napůl, zbavených tuku a nakrájených na 1 - 1.5 cm plátky
| 4 lžíce másla
| 2 lžíce najemno posekané šalotky
| 200 g na plátky nakrájených žampionů, nebo jiných hub
| 2 - 3 lžíce očištěných a najemno posekaných zelených paprik
| 4 lžíce brandy
| 6 lžic kuřecího vývaru
| 1 1/2 lžíce mouky
| sůl a pepř podle chuti
| 2 hrnky horké uvařené rýže s posekanou petrželkou
Postup přípravy receptu Ardénské ledvinky:
Na másle podusit šalotky, houby a papriky (asi 5 minut). Přidat ledvinky a dusit je dalších 5 minut. Sem tam zamíchat. V malém kastrolku, nebo šufánku sehřát brandy, zapálit a nalít na ledvinky. Když uhasnou plameny, tak přilít vývar. Přikrýt a na pomalém ohni dusit asi 10 minut. Mouku smíchat se solí, pepřem a 3 lžícemi vody. Vlít k ledvinkám a vše za stálého míchání povařit do zhoustnutí. Horké ledvinky podávat s rýží posypanou petrželkou.
Fotky receptu Ardénské ledvinky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!