Postup přípravy receptu Avokádo s rybí náplní:
1. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Zeleninu krátce povaříme v 500 ml vody a slijeme. Tekutinu přitom zachytíme.
2. Přidáme sůl a 1 lžíci citronové šťávy. Pstruha omyjeme ve studené vodě, osušíme a vložíme do vývaru. Vaříme asi 10 min. Vyjmeme, odstraníme hlavu a kosti, rybu rozkrájíme na kousky.
3. Avokáda zbavíme pecky, až na 1/2 cm široký okraj vydlabeme a pokapeme citronovou šťávou. Dužinu rozmixujeme se smetanou a mlékem, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
4. Pstruha, papriku a cibuli smícháme, osolíme, opepříme a avokáda naplníme. Ozdobíme petrželkou a podáváme s omáčkou.
5. Přeji dobrou chuť.