300 g polohrubé mouky
| 1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku
| 80 g moučkového cukru
| 100 g másla
| 2 lžíce medu
| 1 ks vejce
| trochu mléka
| podle potřeby pikantní zavařenina
| na posypání cukr
Postup přípravy receptu Babiččin koláč:
Mouku s perníkovým práškem prosijeme na vál, přidáme cukr, rozdrobíme změklý tuk a pomocí medu, vejce a mléka vypracujeme vláčné těsto. Dvě třetiny těsta vyválíme na plát, potřeme pikantní zavařeninou a ozdobíme mřížkou ze zbylého těsta. Upečeme v předehřáté troubě dorůžova. Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Babiččin koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!