Vložil: | Xjannickax |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Babiččin perník pro domácí pekárnu :
1 šálek vařící vody
| půl šálku jemných ovesných vloček
| 2 a 1/2 lžíce másla
| 3 lžíce medu
| 1 lžíce melasy
| 1 ks velké vejce
| 3 šálky hladké mouky polosvětlé
| 2 lžíce cukru
| 1 a 1/2 lžíce koření do perníku
| 1 a 1/2 lžičky soli
| 2 lžičky instantního droždí
| hrst rozinek nebo sušených brusinek
Postup přípravy receptu Babiččin perník pro domácí pekárnu :
Na dno nádoby v troubě nasypeme vločky, zalijeme vařící vodou a necháme trochu vychladnout. Přidáme máslo, med, melasu a vejce pak mouku a suché ingredience. Výsledkem je voňavý, nadýchaný perník. Opravdu moc dobrý.
Vypínáme cca po 55 minutách pečení,je možné vyzkoušet špejlí.
Fotky receptu Babiččin perník pro domácí pekárnu :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!