Postup přípravy receptu Babiččina borůvková roláda :
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přimícháme škrob, mouku a nastrouhanou citrónovou kůru. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě při 180 °C. Želatinu necháme nabobtnat v 70 ml vlažného mléka. Zbylé mléko (80 ml) zahřejeme, přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Tvaroh smícháme s cukrem moučkou a s vanilkovým cukrem, přidáme mléko se želatinou a necháme vychladnout. Do směsi přidáme borůvky, polovinu šlehačky ušlehané se ztužovačem a promícháme. Druhou polovinu šlehačky využijeme na zdobení. Teplý plát těsta vyklopíme na vlhkou utěrku, stáhneme papír a spolu s utěrkou zavineme. Vychlazenou roládu rozbalíme, potřeme náplní, znovu srolujeme, ozdobíme šlehačkou, borůvkami a necháme ztuhnout.