Použité suroviny receptu Babiččina hovězí pečeně na zázvoru :
600 g hovězí loupaná plec
| 2 lžičky mletého zázvoru
| 1/2 citronu šťáva z něho
| 100 g rozpuštěného másla
| sůl
| pepř
| 4 stroužky česneku
| 100 g slaniny
| 1/2 l vývaru z kostí
| 2 větší cibule
Postup přípravy receptu Babiččina hovězí pečeně na zázvoru :
Hovězí maso prošpikujeme proužky slaniny a potřeme směsí másla, citronové šťávy, zázvoru, soli a pepře, lisovaného česneku. Uložíme do chladničky na 24 hodin.
Pak pečeme ve vyhřáté troubě a průběžně během pečení poléváme výpekem a podléváme teplým vývarem z kostí a přihodíme rozsekanou cibuli..
Šťávu můžeme zahustit trochou hladké mouky, ale není to nutné.
Maso po změknutí vyjmeme, naporcujeme a na chvilku vložíme do výpeku. Je-li nutno výpek dochutíme pepřem a citronem.
Fotky receptu Babiččina hovězí pečeně na zázvoru :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!