Použité suroviny receptu Babiččina kynutá bábovka plněná mákem:
250 ml vlaž. mléka
| 60 g rozpuštěného másla
| 2 ks žloutky
| 500 g polohrubé mouky
| 60 g moučkového cukru
| 1 ks vanilkový cukr
| 3 malé odměrky suš. kvasnic
| špetka soli
| Maková náplň :
| 200 ml mléka
| 100 g mouč. cukru
| 200 g mletého máku
| 1 čaj. lžička mleté skořice
| 50 g hrozinek
| citronová kůra z jednoho citronu
Postup přípravy receptu Babiččina kynutá bábovka plněná mákem:
Suroviny dáme do formy v daném pořadí a zapneme program č.6 - těsto.
Hotové těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a vyválíme na placku, kterou potřeme makovou náplní, zamotáme a vložíme do sádlem vymazané bábovkové formy. Necháme ještě 10 minut kynout a pak dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 20 minut (zkusíme špejlí).
Maková náplň:
Mléko s cukrem uvedeme do varu, přisypeme mák a důkladně promícháme. Odstavíme ze sporáku a přimícháme skořici, citrónovou kůru, hrozinky a necháme zchladnout.