Použité suroviny receptu Babiččina olejová bábovka:
4 ks vejce
| 250 g cukru
| 100 g oleje
| 100 g vody
| 250 g polohrubé mouky
| 1/2 sáčku prášku do pečiva
| kakao
Postup přípravy receptu Babiččina olejová bábovka:
Oddělíme žloutek od bílku. Žloutky dáme do mísy a postupně s cukrem, vodou a olejem vyšleháme. Poté přidáme polohrubou mouku a vyšlehaný pevný sníh z bílků. Do třetiny těsta vmícháme kakao. Nalijeme do bábovkové formy, nejprve světlé těsto a pak kakaové, aby nám vznikl mramorový vzor. Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 190 stupních kolem půl hodiny. Upečení zjistíme po vpíchnutí špejle do těsta. Babiččina olejová bábovka se může před podáváním posypat moučkovým cukrem.