Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 36 |
|
|
Použité suroviny receptu Babiččino pečené kuře na soli:
1 větší kuře
| 1 kg soli
| kousek provázku
Postup přípravy receptu Babiččino pečené kuře na soli:
Rozmrzlé kuře řádně opláchneme studenou vodou, otřeme do sucha a celé potřeme solí-nešetříme(i uvnitř kuřete). Zbytek soli vsypeme do suchého pekáče. Kuřeti svážeme nohy a křídla zároveň k sobě, aby po dobu pečení drželo při sobě. Kuře vložíme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě zhruba 30-45 minut až nám celé zrůžoví. Nejčastěji podáváme s brambory politými máslem a posypanými pažitkou.
PS: Kuře nebude přesolené, poprvé jsem se také bála, že nebude k jídlu, ale nakonec bylo vítečné. Jen se do pekáče nesmí dostat mnoho vlhka (vody).
Přeji dobrou chuť
Fotky receptu Babiččino pečené kuře na soli:
Fotky vložil: Vlaďuša,Natural,MichelePrg,Olča4,Vikitorie,Mangovka