Postup přípravy receptu Babiččiny dalamánky:
Do větší mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme trochou vlahého mléka a přidáme cukr. Když kvásek vzejde, přidáme vychladlé rozpuštěné sádlo s olejem, kmín, sůl a zbylé mléko. Zaděláme středně tuhé těsto. Mírně pomoučníme, přikryjeme utěrkou a odstavíme na teplé místo vykynout. Poté vykrajujeme asi 60 g velké kousky, vytvarujeme bochánky a necháme znovu kynout. Asi po 15 min. Bochánky rukou lehce rozválíme na šišky. Položíme na vymazaný plech (sádlem), potřeme rozšlehaným vejcem. Uděláme uprostřed dost hlubokou rýhu, posypeme kmínem, solí a pečeme v troubě (180°-200°C) asi 20-25 minut.