Použité suroviny receptu Babicovy dobroty - Slovácká kyselica:
100 g másla
| 1 cibule
| 4 stroužky česneku
| 4 mrkve
| 1 petržel
| 1 hrnek sušených hříbků
| 1 hrnek fazolí
| 200 g kysaného zelí
| 2 lžíce hladké mouky
| podle chuti sladká smetana
| 3 vejce
| 1 bobkový list
| 3 kuličky nového koření
| 3 kuličky pepře
| podle chuti sůl
Postup přípravy receptu Babicovy dobroty - Slovácká kyselica:
Na másle zpěníme cibulku, přidáme nové koření, celý pepř a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu. Zaprášíme moukou, přidáme kysané zelí, osolíme, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut. Do tlakové nádoby dáme fazole, nakrájené hříbky a vaříme do měkka. Přidáme k zelenině, zjemníme smetanou, přidáme vejce, dochutíme a podáváme.