Použité suroviny receptu Babicovy dobroty - Srnčí guláš s Lyonskými brambory:
1 kg srnčí kližky
| podle potřeby: olivový olej
| 6 středně velkých cibulí
| podle chuti: slanina
| podle chuti: sůl
| podle chuti: pepř
| podle potřeby: zeleninový vývar v prášku
| 5 dcl rumu
| 2 dcl červeného vína
| podle chuti: pomerančová kůra
| Lyonské brambory:
| podle potřeby: uvařené brambory
| podle chuti: mlétá paprika
| podle chuti: pepř, sůl
| podle chuti: ocet
| podle potřeby: cibule
| Na ozdobu:
| 4 plátky pomeranče
| podle chuti: hruška, brusinky
| 1 kytička petrželky
Postup přípravy receptu Babicovy dobroty - Srnčí guláš s Lyonskými brambory:
Cibuli podusíme na oleji, přidáme slaninu a srnčí maso. Osolíme, opepříme, přidáme tlučený kmín, rum, červené víno a vše dusíme do měkka.
Převařené brambory nakrájíme a opékáme na oleji. V octové vodě spaříme cibuli a smícháme s opečenými brambory.