3 vejce
| 150 g másla nebo rostlinného tuku
| 150 g cukru
| 300 g hrubé mouky
| 1/2 prášku dopečiva
| vlažné mléko dle potřeby
| Do poloviny těsta 2 lžíce kakaa a 30 g cukru
Postup přípravy receptu Bábovka s cukrem:
Celá vejce utřeme s cukrem a tukem do pěny - nejlépe v robotu. Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva. Moučnou směs přidáváme do utřené hmoty střídavě s vlažným mlékem až vznikne kašovité těsto. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné přimícháme kakao promíchané s cukrem. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou a vlijeme nejprve světlé a pak tmavé těsto. Uhladíme a pečeme v předehřáté troubě při cca 180 °C tak 40 minut. Prochladlou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.
Poznámka 1) dobře se peče v remosce
2) do světlého těsta můžeme přidat předem namočené osušené rozinky
3)ještě se to dá udělat že se do těsta dá kandované ovoce a bábovku polejeme čokoládovou polevou.