Použité suroviny receptu Bábovka s hroznovým vínem:
230 g másla
| 200 g moučkového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 4 vejce
| 125 g bílého jogurtu
| 50 ml rumu
| 400 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 50 g loupaných mandlí
| 200 g modrého hroznového vína
Postup přípravy receptu Bábovka s hroznovým vínem:
Změklé máslo spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme jogurt, rum, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nadrobno nasekanými mandlemi. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý snííh z bílků. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhným kokosem. Bábovkovou formu střídavě v několika vrstvách naplníme mandlovým těstem a hroznovým vínem. Pečeme při 160 °C po dobu 50 minut.
Fotky receptu Bábovka s hroznovým vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!