Postup přípravy receptu Bábovka s portským vínem:
Změklé máslo, 250 g cukru a vanilkový cukr umícháme do pěny, postupně přidáme po jednom vejci a 130 ml portského vína, smícháme mouku se škorobou moučkou, práškem do pečiva, kakaem a strouhanou čokoládou. Po lžičkách přidáváme do směsi a vypracujeme těsto. Nalijeme do formy a pečeme cca 55 min. Pak necháme vychladnout. Připravíme si krém z mléka a pudinkového s cukrem uvaříme pudink, necháme vychladnout a přidáme tvaroh a našlehanou smetanu. Krém opatrně promícháme. Bábovku překrojíme dvakrát podélně a namažeme krémem, díly opět spojíme a necháme chvíli propojit. Bábovku můžeme pocukrovat moučkovým cukrem, nebo bílou čokoládovou polevou a nebo pomerančovou kůrou obalenou v portském a cukru. Krém jsem si upravila podle sebe, protože mé děti mají rádi tvaroh, jinak se místo tvarohu dává želatina. Přeji dobrou chuť.