Použité suroviny receptu Bábovka se šlehačkou a ořechy:
1 prdop
| 500 g polohr. mouky
| 6 vajec
| 150 g vlašských ořechů
| 3 lžíce rumu
| 300 g cukru
| 200 ml šlehačky
| 200 g másla
| strouhanka
| olej
Postup přípravy receptu Bábovka se šlehačkou a ořechy:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Změklé máslo šleháme s cukrem a postupně přidáváme žloutky. Šleháme do hladkého krému. Mouku s kypřícím práškem postupně střídavě s mletými vlašskými ořechy zašleháme do krému a zároveň přiléváme smetanu a rum. Nakonec vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.
Těsto rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme na 175 °C přibližně 1 hodinu.
Po upečení bábovku s ořechy vyklopíme, necháme prochladnout a můžeme podávat.