Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.12. 2025
Dnes má svátek Žaneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bábovka z litého těsta

fotka Bábovka z litého těsta
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Bábovka z litého těsta:

160 g másla nebo Hery  | 100 g cukru  | 5 žloutků  | 30 g droždí  | 400 g polohrubé mouky  | dle chuti: hrozinky a mandle  | kvásek: Z trošky cukru, mouky a celého droždí připravíme kvásek.

Postup přípravy receptu Bábovka z litého těsta:

Mouku smícháme s hrozinkami a mandlemi a přidáme špetku soli. Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáme žloutky, mouku s hrozinkami a mandlemi, zbytek vlažného mléka a kvásek. Připravíme těsto, do kterého nakonec lehce vmícháme sníh ze dvou bílků. Těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy a necháme je asi jednu hodinu kynout. Bábovku zvolna pečeme ve vyhřáté troubě. A ještě tip na konec: Těsto na bábovku můžeme použít i do jiných forem (například ve tvaru srdce).



Fotky receptu Bábovka z litého těsta:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bábovka z litého těsta
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles