160 g másla nebo Hery
| 100 g cukru
| 5 žloutků
| 30 g droždí
| 400 g polohrubé mouky
| dle chuti: hrozinky a mandle
| kvásek: Z trošky cukru, mouky a celého droždí připravíme kvásek.
Postup přípravy receptu Bábovka z litého těsta:
Mouku smícháme s hrozinkami a mandlemi a přidáme špetku soli. Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáme žloutky, mouku s hrozinkami a mandlemi, zbytek vlažného mléka a kvásek. Připravíme těsto, do kterého nakonec lehce vmícháme sníh ze dvou bílků. Těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy a necháme je asi jednu hodinu kynout. Bábovku zvolna pečeme ve vyhřáté troubě. A ještě tip na konec: Těsto na bábovku můžeme použít i do jiných forem (například ve tvaru srdce).
Fotky receptu Bábovka z litého těsta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!