Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 15.05. 2021
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Baklava s datlemi a vlašskými ořechy

fotka Baklava s datlemi a vlašskými ořechy
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Baklava s datlemi a vlašskými ořechy:

225 g vypeckovaných datlích  | 1 pomeranč  | 115 g vlašských ořechů  | 1/2 lžičky skořice  | 75 g másla  | 12 plátků listového těsta  | 1 lžička sezamových semínek  | 145 g tekutého medu  | 1 citron

Postup přípravy receptu Baklava s datlemi a vlašskými ořechy:

Nejprve předehřejeme troubu na 180 stupňů. V malém hrnci vaříme na drobno nakrájené datle se šťávou z 1 pomeranče asi 4-5 minut dokud se šťáva nevstřebá. Poté přimícháme nastrouhanou kůru z pomeranče, nasekané ořechy a mletou skořici. Mělkou čtvercovou formu (nejlepe 20x20cm) vymažeme máslem. Do formy vložíme jeden plátek listového těsta a potřeme je máslem, zbývající plátky těsta necháme pro zatím zakryté. Obdobným způsobem položíme další plátky, až vznikne vrstva osmi plátků na sobě. Na těsto rozetřeme polovinu směsi s datlemi a navrch položíme dva máslem potřené plátky těsta, rozetřeme zbytek směsi s datlemi a zakončíme dvěma plátky těsta potřenými máslem. Těsto u krajů a v rozích lehce zmáčknéme, na vrchním plátku vytvoříme ornament s kosočtverci a posypeme sezamovými semínky. Pečeme 30 minut do zlatova, poté zmírníme teplotu na 150 stupňů a pečeme ještě 30-40 minut. Mezitím v hrnci vaříme asi 10-15 minut med se šťávou z 1/2 citrónu a 200 ml vody, dokud se objem tekuniny nevyvaří na polovinu. Takto připravenou směs necháme nejprve 20 min chladnout a poté jí přelijeme hotovou baklavu. Před podáváním necháme hodinu v chladu


Fotky receptu Baklava s datlemi a vlašskými ořechy:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Baklava s datlemi a vlašskými ořechy
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !