500 g baklažánů
| 200 g brambor
| 1 petržel
| 1 mrkev
| 1 menší celer
| 1 cibule
| 200 g rajčat
| 2-3 lžíce másla
| sůl
| kysaná smetana
| naťová zelenina
| 1 1/2 litru vývaru z masa nebo z kostí
Postup přípravy receptu Baklažánová polévka:
Petržel, celer, mrkev a cibuli nakrájíme a mírně na másle osmahneme, brambory nakrájíme na kostičky a vše vložíme do vroucího vývaru z masa nebo kostí. Omyté baklažány upečeme v troubě, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a spolu s dílky oloupaných rajčat ve vývaru 5 minut povaříme. Před podáním zjemníme smetanou a přidáme jemně sekanou zelenou nať.
Fotky receptu Baklažánová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!