Postup přípravy receptu Ballotine:
Jak připravit paličky: Pomocí malého ostrého nožíku odříznout kůži od kloubu, seškrábat maso z kosti každé paličky. Oddělit kost od masa tak, aby kůže i s masem byla naruby a zůstala celá. Podržet šlachy a seškrábat je tak, aby se oddělily od masa. Obrátit maso s kůží nalíc. Nakrájet mrkve, celer a cukety na tenké proužky asi 10cm dlouhé. Vzít 3 od každé zeleniny a zastrčit je do paličky tam, kde bývala kost. Rozehřát velkou pánev a přidat na ni máslo. Osmažit na něm paličky po všech stranách do zlatohněda. Přilít víno, přikrýt, snížit teplotu a dusit po 10min., nebo až je maso měkké. Vyjmout maso a udržovat v teple. Přilít smetanu, brandy a hořčici a přivést znovu do varu. Snížit teplotu a odkryté vařit po asi 3min. až je vše trochu zredukováno a zahoustlé. Ballotine podávat polité omáčkou.