Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bami goreng:
2 - 3 střední cibule nakrájené na silnější půlkolečka
| 1 větší mrkev nakrájená na tenké šikmé plátky nebo nudličky
| 200 - 250 g žampiónů nakrájených na plátky
| 2 - 3 stroužky česneku rozmačkané či utřené se solí
| 250 g kuřecího masa (prsíčka) nakrájená na krátké
| 1 - 2 lžičky koření Nasi Goreng
| 250 g špaget uvařených al dente v osolené vodě a dobře odkapaných a promaštěných olejem
| olej, sůl, kari
Postup přípravy receptu Bami goreng:
Ve velké a hluboké pánvi (nebo Woku) rozpálíme 2–3 lžíce oleje. Pracujeme velmi rychle na velkém plameni.Přidáme naložené maso a velice rychle opékáme, za občasného promíchání, asi tak 3–4 minuty až je všechno maso hnědé. Nesolíme. Pak hned přendáme maso z pánve do misky. Dolijeme 2–3 lžíce oleje,rozpálíme a vsypeme cibuli a mrkev a chvíli restujeme.Po chvíli (cca 2minuty) přidáme česnek, promícháme a hned přidáme 3–4 plné lžičky indického kari, promícháme. Chvíli ještě restujeme a přidáme žampióny.Promícháme, osolíme (3 – 4 pořádné špetky), zmírníme trochu plamen a za občasného míchání restujeme dokud žampióny nepustí vodu a nezmenší svůj objem tj. cca. 4 – 5 minut. Pak přidáme opečené maso z misky, promícháme, osolíme podle chuti a hotovo – odstavíme pánev. Na druhé velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a přidáme uvařené špagetky. Na velkém plameni chvíli intenzivně opékáme (cca. 3–5 minut). Můžeme posypat trochou kari a pak přidáme směs z první pánve. Velmi dobře promícháme a ještě asi minuty restujeme.
Fotky receptu Bami goreng:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!