Postup přípravy receptu Banánové řezy:
Ve šlehači šleháme vejce a 5 lžic cukru asi 10 minut, lehce přimícháme mouku a prášek do pečiva a těsto vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, nebo na plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 200 st.C asi 20 minut. Špejlí zkoušíme, jestli se těsto nelepí. Jestliže je korpus už upečený, vyjmeme z trouby, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme pudink - studené mléko, 6 lžic cukru a 2 balíčky pudinku /můžeme použít i jinou škrobovou moučku/ smícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty a odstavíme. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Vychladlý pudink šleháme ve šlehači a po kostičkách přidáváme máslo a trochu vanilkové a rumové tresti /nemusí být/.
Šleháme asi 10 minut, dokud není krém hladký. Krém už nesladíme,
protože jsme dostatečně osladili pudink. Vychladlý korpus si na plechu rozkrojíme po šířce na 4 stejné pruhy. 2 pruhy potřeme vrstvou krému - asi 1 cm a pokryjeme banánem pokrájeným na kolečka. Zbylé 2 pruhy korpusu potřeme pikantním džemem, nejlépe malinovým nabo rybízovým a překlopíme na banány. Boky a povrch potřeme zbytkem krému a podle chuti ozdobíme rozehřátou čokoládou nebo posypeme čokoládovou rýží. Nakonec rozkrájíme na řezy a můžeme podávat.