Postup přípravy receptu Banánové řezy s karamelem:
Žloutky, cukr a vodu třeme, dokud nevznikne hustý krém. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, nakonec vmícháme pevný sníh z bílků. Dáme na vymaštěný, polohrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Vychladlý plát potřeme džemem, poklademe banány nakrájenými na kolečka a avrch opatrně rozetřeme karamelový krém. Nakonec polijeme čokoládovou polevou nebo posypeme strouhanou čokoládou.
Příprava krému: Konzervu kondenzovaného mléka dáme vařit na 2 hodiny do hrnce s vodou tak, aby byla celá ponořená. V míse dobře utřeme máslo, přidáme vychladlé zkaramelizované mléko a mícháme, až je krém lehký, nadýchaný. Před podáváním necháme trochu ztuhnout na chladném místě.