Postup přípravy receptu Banánové řezy z podmáslí:
1) Předehřejeme troubu na 200°C a vymažeme a vysypeme střední plech.
2) Banány v míse rozmačkáme vidličkou, přidáme cukr, vejce, podmáslí mouku, olej a prášek do pečiva. Důkladně rozmícháme. Těsto by mělo být spíše řidší. Pokud je potřeba, přidáme podmáslí nebo mléko, aby se těsto dobře lilo a roztíralo. Vlijeme na plech, rozetřeme a dáme péci na cca 35 min
3) Na náplň si uvaříme dle návodu puding v 300 ml mléka. Necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s cukrem a kakaem (lze přidat i rum). Do toho vešleháme vychladlý puding.
4) Na vychladlou buchtu natřeme rovnoměrně krém, který přelijeme polevou z čokolády a tuku. Necháme vychladit (alespoň dvě hodiny).
Pokud si chceme pečení zjednodušit, použijeme koupený instantní kávový nebo čokoládový krém a hotovou polevu.