Blíženci - roční horoskop na rok 2025Blíženci - roční horoskop na rok 2025 Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 19.06. 2025
Dnes má svátek Leoš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Banánové suflé

fotka Banánové suflé
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Banánové suflé:

2 zralé banány  | 2 lžíce limetové šťávy  | 1 lžíce kokosového likéru  | 4 žloutky  | 4 bílky  |  moučkový cukr  | 1/4 hrnku jemného cukru krupice

Postup přípravy receptu Banánové suflé:

troubu předehřejeme na 230 °C. Zapékací misky o objemu 300-400 ml vytřeme mírně olejem.Banány oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé asi 2,5 cm a rozmixujeme s limetovou šťávou a kokosovým likérem na hladkou kaši. Přidáme žloutky a lžičku cukru a znovu krátce rozmixujeme. Hmotu pak přeneseme do mísy.
z bílků ušleháme pevný sníh. Když se z něho vytahují měkké kopečky, vešleháme do něj po lžících zbývající cukr. Hmota musí být tuhá a lesklá. Do směsi s banány opatrně zamícháme nejprve lžíci sněhu, aby změkla, a potom do ní jemně zapracujeme všechen sníh z bílků.
hmotu naneseme do zapékacích misek a na okraji urovnáme lžičkou. Misky postavíme na plech, dáme do předehřáté trouby a pečeme 8 min. dozlatova. Hmota zvětší svůj objem a utvoří kopeček přesahující okraje misky. Suflé poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme.




Fotky receptu Banánové suflé:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Banánové suflé
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !