Použité suroviny receptu Banánový dezert nepečený :
2 ks banány
| 300 g lučiny
| 120 g másla
| 2 ks karotky
| 2 ks jablka
| 2 lžičky cukru
| 1 lžička citronové šťávy
| špetka soli
| 20 g želatiny
| šlehačka a strouhaná čokoláda na ozdobení
Postup přípravy receptu Banánový dezert nepečený :
Máslo vyšleháme s lučinou, přidáme jemně nastrouhanou karotku a stejně nastrouhaná oloupaná jablka. Zakapeme citronovou šťávou, ochutíme špetkou soli a cukrem, promícháme. Želatinu si připravíme podle doporučení výrobce na obalu a přidáme ke směsi. Nakonec zlehka vmícháme na kolečka nakrájený banán. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem nebo potravinářskou fólií (usnadní nám vyklopení dezertu bez poškození), naplníme ji banánovou směsí a necháme několik hodin ztuhnout v chladničce. Před podáváním vyklopíme, krájíme na plátky a zdobíme kopečkem šlehačky a nastrouhanou čokoládou.
Fotky receptu Banánový dezert nepečený :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!