2 lžíce želatiny
| 200 ml vody
| 700 g banánů
| 250 ml bílého vína
| 1 lžíce koňaku
| 2-3 lžíce pískového cukru
| několik kapek citronové šťávy
| na ozdobení koňaková šlehačka (viz recept)
Postup přípravy receptu Banánový rosol:
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Polovinu banánů nakrájíme na kolečka a vložíme do pohárů nebo do formy. Zbývající část banánů rozmixujeme spolu s vínem, koňakem, cukrem a citronovou šťávou a směs dáme do vhodné nádoby. Nádobu postavíme do vodní lázně, k rozmixované směsi přidáme nabobtnalou želatinu a zahříváme, až se želatina rozpustí. Nevaříme. Rosolem zalijeme banány a necháme vychladit a ztuhnout. Banánový rosol ozdobíme koňakovou šlehačkou.
Fotky receptu Banánový rosol:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!