Postup přípravy receptu Banány s kokosem a lá Bára:
Do rozpálené pánve dáme kokos a za stálého míchání ohříváme, až lehce změní barvu. Vyjmeme z pánve a necháme zchladnout. Ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme zázvor, pomerančovou kůru, cukr a šťávu z limety. Dobře promícháme. Banány oloupeme, nakrájíme podélně, dlouhé překrojíme na poloviny.
Do máslové směsi položíme banány rozkrojenou stranou dolů a smažíme cca 2 minuty nebo do doby, než šťáva na pánvi začne být lepkavá. Banány obrátíme, aby nasákly šťávou. Vyjmeme banány a dáme je na ohřáté talíře, které udržujeme teplé.
Pánev vrátíme na oheň, přidáme pomerančový likér a dobře zamícháme. Zapálíme likér, flambujeme, necháme plameny v pánvi dohořet a šťávu přelijeme přes banány. Posypeme připraveným kokosem a sezamovými semínky, ozdobíme plátky limetky a ihned servírujeme, nejlépe se zmrzlinou.