Použité suroviny receptu Banskobystrické žemličky:
120 g práškového cukru
| 2 žloutky
| 100 g mandlí
| citrónová kůra
| trošku zavařeniny
| 1/2 balíčku prášku do pečiva
| 150 g strouhané housky
Postup přípravy receptu Banskobystrické žemličky:
Cukr a žloutky mícháme do zhoustnutí. Přidáme loupané mleté mandle, strouhanou citrónovou kůru, drobně krájenou zavařeninu a jemnou strouhanou housku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujeme tuhé těsto a děláme z něho malé žemličky. Ukládáme je na vymaštěný plech a potřeme je žloutkem. Potom je vložíme do teplé trouby a rychle upečeme.
Fotky receptu Banskobystrické žemličky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!