4 plátky vepřových jater
| 1-2 cibule
| 5-6 žampionů
| 1 zelená paprika
| 2-3 rajčata
| 2 sladkokyselé okurky
| 1 lžíce rajského protlaku
| 3-4 stroužky česneku
| 1 lžička hořčice
| dle potřeby hladká mouka
| dle potřeby máslo
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| dle potřeby olej
Postup přípravy receptu Barevná játra:
Na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme žampiony a podusíme je. Dále přidáme nakrájené papriky bez semeníku, na plátky nakrájené okurky, rajčata, přidáme protlak, ochutíme hořčicí a utřeným česnekem se solí. Podusíme a uchováme v teple.
Očištěné plátky jater opepříme, obalíme v mouce a narychlo po obou stranách osmahneme na rozpáleném oleji. Potom je osolíme, položíme na talíře a polejeme zeleninovou směsí. Pokapeme zbytkem výpeku z jater a podáváme. Příloha-rýže.
Fotky receptu Barevná játra:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!