Omyté ovoce dáme do většího síta a krátce ponoříme do hrnce s vroucí vodou. Pak ochladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Broskve oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Do hrnce nalijeme vodu a svaříme s 500 gramy želírovacího cukru. Pomalu vaříme asi 5 minut. Do cukrového sirupu vložíme broskve, přivedeme k varu a pomalu povaříme 5 minut. Pak ovoce vyndáme a necháme vychladnout. Cukrový sirup smícháme se zbylým cukrem, vložíme koření a za stálého míchání uvedeme do varu. Pak vvybereme koření a vmícháme brandy. Do středu každé broskve vložíme jednu třešni, naskládáme do sklenice a zalijeme sirupem. Sklenici důkladně uzavřeme. Broskve jsou hotové za 2 týdny, ale proležením se jejich chuť zlepšuje.
Fotky receptu Barevné broskve v brandy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!