Použité suroviny receptu Baskické vepřové s fazolemi:
600 g vepřová kýta na kousky
| 3 stroužky česnek prolisovaný
| 2 ks zelená paprika na proužky
| 200 g fazole cannellino - namočené 12h
| dle chuti: petrželka
| 400 g nakrájená rajčata z konzervy
| 1 ks cibule na kolečka
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: kůra z pomeranče
| dle potřeby: olivový olej
Postup přípravy receptu Baskické vepřové s fazolemi:
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vaříme 20 minut. Nadbytečnou tekutinu slijeme a fazole odstavíme.
Na pánev dáme tenkou vrstvu oleje a opečeme na něm ze všech stran kousky vepřového masa dozlatova. hotové kousky masa odložíme.
Na pánev přilijeme lžíci oleje, přidáme cibuli a opékáme ji 3 minuty. Vmícháme česnk a opékáme 2 minuty. Pak vrátíme na pánev opečené maso.
K masu přidáme rajčata a přivedeme je k varu. Vmícháme papriku, pomerančovou kůru a fazole. Podle chuti osolíme a opepříme a obsah pánve přeneseme do kastrolu.
Kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut, aby byly fazole s masem příjemně křehké. Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Fotky receptu Baskické vepřové s fazolemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!