Postup přípravy receptu Batáty zapečené s mletým krůtím masem:
Krůtí maso nakrájíme na kostky a pak ho pomeleme na masovém strojku. Na trošce oleje ho osmahneme, ochutíme ho Solčankou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme. Batáty oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a polovinu jich naskládáme do máslem vymaštěné zapékací misky (trošku přes sebe). Z másla, mouky a mléka si připravíme bešamel, který nakonec zjemníme smetanou a ochutíme Solčankou a pár kapkami sójovky. Na batáty v zapékací misce rozprostřeme opečené krůtí maso, posypeme ho pokrájenými cibulkami a poklademe druhou vrstvou batátů. Batáty trošku posolíme, zalijeme je bešamelem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C péci. Asi po 20 minutách vše posypeme strouhanou Mozzarellou a dopečeme, což bude trvat asi 5 minut.