Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 110 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Uzená pečeně se špekovými fazolkami a bramborovými košíčky:
600 g uzené pečeně
| 500 g cibule
| 200 ml světlého piva
| 2 lžíce medu
| 600 g zelených fazolových lusků
| 250 g libovější anglické slaniny
| sůl, tymián, vegeta, mletý pepř
| 2 větší brambory
| sekaná kudrnka
| 1 vejce
Postup přípravy receptu Uzená pečeně se špekovými fazolkami a bramborovými košíčky:
Polovinu uvedeného množství cibule nakrájíme nahrubo a nasypeme do pekáčku. Omytou a osušenou uzenou pečeni vložíme na cibuli, podlijeme pivem a pečeme při 180 stupních Celsia asi hodinu. Asi 15 minut před dopečením potřeme maso po celém povrchu medem a pomalu dopékáme.
Omyté brambory vaříme ve slupce do poloměkka a necháme vychladnout. Potom je rozkrojíme na polovinu a vydlabeme tak, aby nám z nich vznikly čtyři košíčky.
Rozškvaříme 100 g anglické slaniny, orestujeme na ní nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájenoé vnitřky brambor. Osolíme, přidáme usekanou petrželku, vejce a krátce osmahneme. Vydlabané brambory naplníme připravenou hmotou a asi 20 minut zapékáme.
Zbylou slaninu rozškvaříme, orestujeme na ní poslední část nakrájené cibule, přidáme fazolové lusky a ještě 10 minut restujeme. Dle chuti osolíme, opepříme a dochutíme vegetou a tymiánem. Uzenou pečeni nakrájíme a podáváme s bramborovými košíčky a fazolkami.
Fotky receptu Uzená pečeně se špekovými fazolkami a bramborovými košíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!