Vložil: | lenulinka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Bavorské vdolečky:
500 g hrubé mouky
| 100 g másla
| 50 g cukru
| 1 vejce
| 1/4 l mléka
| 20 g droždí
| špetka soli
| citronová kůra
| 150 g másla
| rybízová zavařenina
| 1 smetana na šlehání
| máslo na smažení
Postup přípravy receptu Bavorské vdolečky:
Z droždí, lžičky mouky, lžičky cukru a trochy mléka zaděláme kvásek. Pak třeme do pěny cukr, máslo, vejce a strouhanou citrónovou kůru. Přidáme prosátou mouku se špetkou soli a vykynutý kvásek. Těsto propracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme do teplého místa kynout. Vykynuté vyválíme na pomoučeném vále na plát asi 1/2 cm silný a skleničkou vykrajujeme kolečka. Necháme ještě chvíli kynout. Pak rozehřejeme máslo, vdolečky do něho vložíme a do každého vdolečku uděláme důlek. Smažíme nejprve pod pokličkou, po obrácení pokličku sundáme. Vychladlé plníme (do důlku) zavařeninou a zdobíme šlehačkou.
Fotky receptu Bavorské vdolečky:
Fotky vložil: MichelePrg,Olča4,katkina,iris,kacice,uschi3,drhemo,Gabrielkas